Weet jij wat de oor­sprong is van se­cre­ta­res­se­dag?

11/04/2017

Cindy van der Krabben

Op 10 april heb­ben wij de­ze vraag via Lin­kedIn ge­steld. We heb­ben heel veel re­ac­ties ont­van­gen, dank jul­lie wel!

De deelnemers aan de poll konden kiezen uit vier antwoorden.

Het derde antwoord is het juiste antwoord! 30% van de deelnemers heeft het juiste antwoord gekozen!

Lees hieronder waarom er ook vleugje van het vierde antwoord juist is …

 

Op 20 april aanstaande is het weer secretaressedag. De jaarlijkse dag dat secretaresses in het zonnetje worden gezet.  Secretaressedag is overgewaaid uit Amerika, waar het in 1952 is ontstaan onder de naam Secretary's Day. Het werd in het leven geroepen omdat er een tekort aan secretaresses was en het beroep wel wat bekendheid en waardering kon gebruiken.

De president van de National Secretaries Association en de directeur van een dictafoonleverancier lieten door een reclamebureau een campagne opzetten. Uit die campagne kwam een secretaresseweek voort; de National Secretaries Week. Secretaressedag was een onderdeel van deze secretaresseweek. Op 4 juni 1952 was de eerste officiële secretaressedag. In 1989 was er voor het eerst ook een secretaressedag in Nederland die mede dankzij Fleurop werd georganiseerd. In Nederland wordt secretaressedag jaarlijks gehouden op de derde donderdag in april. Bloemen blijven het meest gegeven presentje op secretaressedag.

Maar is jouw secretaresse meer waard dan alleen een bos bloemen waar zij maar een week van kan genieten? Gun haar dan een dag waar ze nog jaren lang plezier van heeft!

Voor meer informatie klik hier.