GO for lo­ve

14/02/2018

Annette Schuil

Een jon­gen stapt een res­tau­rant bin­nen. Hij draagt een net­te spij­ker­broek en hip­pe snea­kers. Zijn haar is met moei­te (en veel wax) in een non­cha­lan­te 'just-out-of-be­d' look ge­kneed. Hij geeft zijn naam door aan de gast­heer en doet zijn jas uit. Zijn da­te blijkt er al te zijn. Ge­span­nen loopt hij op een meis­je af dat aan de bar zit en stelt zich voor. Drie on­han­dig ge­plaatste zoe­nen. Het meis­je drinkt snel haar gin-to­nic op en gie­chelt ner­veus. Ze wor­den naar een ta­fel­tje ge­bracht. De rest van de avond ge­nie­ten ze van een in­tiem di­ner voor twee. 'Slechts' 415.000 Ne­der­lan­ders kij­ken mee.

De jongen en het meisje doen namelijk mee aan het tv-programma First Dates. Het concept is eenvoudig; singles worden aan elkaar gekoppeld en uitgenodigd voor een blind date in het First Dates restaurant. Heerlijke tv voor de dinsdagavond.

Aan het einde van het diner worden ze naar een andere kamer gebracht en moeten ze voor camera aangeven of ze een tweede date zien zitten. Voor de oplettende kijker is het antwoord op die vraag zelden een verrassing.

Die tweede date wordt niet meer gefilmd, maar bij de aftiteling van iedere uitzending word je als kijker wel 'bijgepraat' over het contact van de singles ná de opname. Het verbaast me iedere keer hoe vaak tijd in de weg staat van een vervolgafspraakje. 'Jasmine en Arianie leiden beiden een druk leven. Een tweede date is er niet van gekomen'. 'Na de date hebben Bradley en Paskale veel over en weer geappt, maar het is niet tot een afspraak gekomen'. 'Patrick en Charlotte hebben af en toe appcontact, maar een tweede date heeft door hun drukke bestaan nog niet plaatsgevonden. De afspraak om nog een drankje te gaan drinken staat nog steeds'.

Zonde! Hoe kun je nou "geen tijd" hebben voor de liefde?! Niets geeft tenslotte meer energie dan verliefd zijn. Kriebels in je buik geven je vleugels. En samen is alles leuker. Als "geen tijd" dus jouw probleem is, dan is de liefde misschien wel juist hét antwoord!

Gun jezelf dus tijd voor liefde. GO for love!